sobota, 9. december 2017

Kokosovo pecivo s kislo smetano

Hvala bogu sem dobila spet voljo do peke. Vmes sem kar malo pozabila na vse sladke dobrote, december pa je idealen čas za eksperimentiranje. Prejšnjo soboto smo imeli koline, zato je bila miza še bolj obložena s sladkimi dobrotami kot drugače. S sestro sva spekli nekaj vrst keksov v petek pa sem še na hitro naredila nekaj sočnega za zraven- pecivo s kislo smetano in kokosom. Sama nisem ljubiteljica kokosa ampak se ga v tej sladici čuti čisto malo- za moje pojme ravno prav.

Za biskvit potrebujemo:
- 4 jajca
- 100g sladkorja
- 1 vanilij sladkor
- 1 pecilni prašek
- 1dl olja
- 1dl mlačne vode
- 0,5dl ruma
- 200g moke
- 4 žlice čokolade v prahu

Beljake in rumenjake ločimo. Rumenjake, sladkor in vanilij sladkor zmešamo. Dodamo vodo, olje in rum. Dobro premešamo in dodamo moko, čokolado v prahu in pecilni prašek. Zmešamo in na koncu na rahlo primešamo še sneg. V višji pekač, obložen s peki papirnem, vlijemo maso in pečemo na 200 stopinjah 15-20minut. Biskvit zelo naraste, tako, da ga lahko razrežemo na pol in počakamo, da se ohladi. Medtem pripravimo srednjo plast.

Krema:
- 4 male kisle smetane
- 4 žlice sladkorja
- 6 žlic kokosove moke

Sestavine dobro zmešamo in premažemo en del biskvita s kremo. Na kremo damo drugi del biskvita, zgornji del pa prelijemo s čokoladno glazuro.

Čokoladna plast: 
- 200g jedilne čokolade
- 120g margarine

Nad vodno kopeljo stopimo čokolado in margarino in oblijemo. Pecivo damo na hladno, da se čokoladna plast dobro ohladi. Najboljše je, da pustimo stati čez noč in serviramo naslednji dan ohlajeno. 





Ni komentarjev:

Objavite komentar