ponedeljek, 4. marec 2019

Orehovi trikotniki

Orehove trikotnike sem včasih na veliko pekla. Zdaj sem na njih nekako pozabila in jih prejšnji teden delala po nekaj letih. Trikotniki so mi všeč, ker so božanskega okusa (seveda, če imate radi orehe), poleg tega pa se peciva nareže res veliko. Tudi dela ni veliko s samo pripravo. 

Sestavine so enostavne, skoraj vedno pri roki. Namesto orehov pa lahko uporabite tudi lešnike:

TESTO:
- 300g gladke moke
- pol zavitka pecilnega praška
- 80g sladkorja v prahu
- 4 rumenjaki
- 150g masla

NAMAZ:
- 3 žlice marmelade

NADEV:
- 100g masla
- 100g sladkorja
- 1 vanilij sladkor
- 2 žlici mleka
- 100g mletih orehov
- 100g narezanih orehov

Sestavine za testo dobro zgnetemo in damo na hladno za približno pol ure. Medtem pripravimo nadev. Maslo z mlekom damo na ogenj in dobro mešamo, da maslo postane tekoče. V posodi zmešamo vse sestavine razen grobo mletih orehov- te dodamo na koncu, ko so ostale sestavine dobro premešane. 

Testo razvaljamo na peki papirju na debelino pol centimetra. Na testo namažemo marmelado, čezenj pa damo nadev, katerega enakomerno razmažemo. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinjah okoli 20min (robovi morajo biti lepo zapečeni). 



Režemo šele potem, ko se malo ohladi, saj je zaradi masla sprva pecivo zelo mehko. Ohlajeno režemo previdno, saj se testo rado drobi. Razrežemo na trikotnike, prazno testo iz robov pa pojemo že prej :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar