Na moji wish listi so bili že kar nekaj časa limonini razpokančki. Ker sem obsedena z limonami sem vedela, da mi bodo noro všeč. Po spletu kroži več verzij za razpokančke, posebej čokoladne, ampak takšni mi niso preveč pri srcu. Pecivo je idealno za decembrsko obdarovanje.
- 270g moke
- pol pecilnega praška
- 100g masla
- 100g sladkorja
- 1 jajce
- 1 limona
Posip:
- kristalni sladkor
- sladkor v prahu
V posodi zmešamo maslo in sladkor. Maslo nastrgamo ali pa ga zmehčamo na sobni temperaturi. V drugi posodi zmešamo moko s pecilnim praškom ter dodamo jajce. Če imamo limono špricano jo dobro operemo s sodo bikarbono in vodo ter naribamo njeno lupino. Dodamo še njen sok in dobro zmešamo vse sestavine skupaj. Masa je precej mehka, skoraj tekoča, zato jo je potrebno dati v hladilnik za najmanj eno uro.
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač obložimo s peki papirjem; pri pripravi mora biti le-ta hladen (ne uporabite pekača, ki ste ga pravkar postavili iz pečice, saj se bodo razpokančki razlezli že pred dajanjem v pečico). Za lažje oblikovanje kroglic si lahko roke vlažimo s kakšno kapljico vode. Tako se masa ne bo prijemala dlani. Oblikujemo majhne kroglice v velikosti majhnega oreha in vsako povaljamo prvo v kristalni sladkor nato pa še v sladkor v prahu. Mase pride nekje za tri pekače (odvisno od velikosti vaših kroglic). Pazite le, da jih ne zlagate preveč skupaj, saj se v pečici razlezejo. Pečemo 10-12 minut oz. toliko časa, da se robovi malo obarvajo. Razpokančki so zunaj lepo hrustljavi, njihova notranjost pa je ravno prav mehka.
Ni komentarjev:
Objavite komentar