ponedeljek, 19. november 2018

Atomski štrudl

Atomski štrudl- ja, sliši se res nekaj posebnega. Moja prva asociacija je bila- tole pa je nekaj na hitro. In je res. Sodelavke so ga prinesle poskusit v službo in bil mi je res všeč. Ko pa sem slišala še za postopek, ki je sila enostaven, sem ga morala poizkusiti tudi sama. 
Jabolk je letos res na pretek in treba jih je počasi pokoristiti, saj vsa ne bodo zdržala čez zimo. V nedeljo sem naredila štrudl po spodnjem receptu in tole je res hitro narejeno.

Potrebujemo: 

SUHE SESTAVINE:
- jogurtov lonček moke
- jogurtov lonček pšeničnega zdroba
- 1 pecilni prašek
- 2 žlici sladkorja

MASA:
5 večjih jabolj
- žličko mletega cimeta
- 1 vanilin sladkor
- sol pol limone

PRELIV: 
- 250ml mleka
- 250ml sladke ali kisle smetane
- 3 jajca
- 1 žlica sladkorja

V skledo presejemo moko in pecilni prašek. Dodamo zdrob in sladkor ter vse sestavine dobro premešamo. 
Jabolka olupimo in jih naribamo v drugo skledo.Dodamo cimet, vanilin sladkor in sol pol limone.Tudi to dobro zmešamo. 


Pečico nastavimo na 180 stopinj. Pekač obložimo s peki papirjem ali pa ga namažemo z maslom. Vanj stresemo 1/3 suhe zmesi, nad njo dodamo 1/2 mase z jabolki, ki je ne ožemamo, spet dodamo 1/3 suhe mase, jabolka in na koncu zaključimo s suhimi sestavinami. 
Pekač prepikamo na več mestih z vilicami (posebej pozorni bodite na vogale in stranske dele). V posodi zmešamo še sestavine za preliv in ga prelijemo po celotni površini. Počakamo, da se tekočina malo vpije in jo pečemo nekje 45 minut v ogreti pečici. 
Pečeno pecivo potrosimo s sladkorjem v prahu in ga postrežemo toplega ali hladnega. 


Je res zelo enostavno, kajne?



Ni komentarjev:

Objavite komentar