Atomski štrudl- ja, sliši se res nekaj posebnega. Moja prva asociacija je bila- tole pa je nekaj na hitro. In je res. Sodelavke so ga prinesle poskusit v službo in bil mi je res všeč. Ko pa sem slišala še za postopek, ki je sila enostaven, sem ga morala poizkusiti tudi sama.
Potrebujemo:
SUHE SESTAVINE:
- jogurtov lonček moke
- jogurtov lonček pšeničnega zdroba
- 1 pecilni prašek
- 2 žlici sladkorja
MASA:
5 večjih jabolj
- žličko mletega cimeta
- 1 vanilin sladkor
- sol pol limone
PRELIV:
- 250ml mleka
- 250ml sladke ali kisle smetane
- 3 jajca
- 1 žlica sladkorja
V skledo presejemo moko in pecilni prašek. Dodamo zdrob in sladkor ter vse sestavine dobro premešamo.
Jabolka olupimo in jih naribamo v drugo skledo.Dodamo cimet, vanilin sladkor in sol pol limone.Tudi to dobro zmešamo.
Pečico nastavimo na 180 stopinj. Pekač obložimo s peki papirjem ali pa ga namažemo z maslom. Vanj stresemo 1/3 suhe zmesi, nad njo dodamo 1/2 mase z jabolki, ki je ne ožemamo, spet dodamo 1/3 suhe mase, jabolka in na koncu zaključimo s suhimi sestavinami.
Pekač prepikamo na več mestih z vilicami (posebej pozorni bodite na vogale in stranske dele). V posodi zmešamo še sestavine za preliv in ga prelijemo po celotni površini. Počakamo, da se tekočina malo vpije in jo pečemo nekje 45 minut v ogreti pečici.
Pečeno pecivo potrosimo s sladkorjem v prahu in ga postrežemo toplega ali hladnega.
Je res zelo enostavno, kajne?
Ni komentarjev:
Objavite komentar