ponedeljek, 28. oktober 2019

Bananino pecivo s čokolado

Že lep čas nisem nič spekla. Trenutno je peka peciv na stranskem tiru, ker pa prihaja zima bo zato več časa tudi za to. Včeraj sem v hladilniku našla 3 zelo zrele banane in seveda sem šla takoj v akcijo. Pecivo je slastno in hitro narejeno; kaj še želimo lepšega.

TESTO: 
- 4 jajca
- 10 žlic sladkorja
- 1 vanilij sladkor
- 5 žlic olja
- 12 žlic vode
- 3 žlice kakava v prahu
- 12 žlic gladke moke
- pol zavitka pecilnega praška

Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Rumenjake penasto vmešamo skupaj s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem. V drugi posodi zmešamo sneg.

Rumenjakom postopoma dodamo kakav, moko in pecilni prašek. Na koncu rahlo vmešamo še sneg. Višji pekač zaščitimo s peki papirjem in nanj enakomerno vlijemo maso. Pečemo na 180 stopinjah 20 minut. 

PRELIV:
- 1dcl mleka
+ 3 žlice marelične marmelade

Še toplo testo prepikamo z vilicami in prelijemo mlekoz mlekom. Testo premažemo z marelično marmelado. 

PREMAZ:
- 400g kisla smetana
- 3 banane
- 1 zavitek želatine fix

Banane zmiksamo in jih dodamo kisli smetani. Vmešamo še zavitek želatine fix in mešamo nekje 2 minuti. Prelijemo čez testo in damo na hladno za najmanj pol ure (lahko tudi v skrinjo).

GLAZURA:
- 150g masla
- 150g jedilne čokolade
Čokolado nalomimo v posodico, ji dodamo maslo in stopimo nad vodno kopeljo. Prelijemo ohlajeno sladico in damo ponovno na hladno za nekaj ur (lahko tudi čez noč).
Režemo manjše kockice in serviramo hladno. 


Ni komentarjev:

Objavite komentar