Tokrat ponovno sladica z bananami. Nekateri mu rečejo tudi bananin kruh. Jaz sem ga priredila po svoje in glede na to, da je prijetno sladek je zame prej kolač kot kruh. Tudi pri tem receptu rabimo bolj kot ne same stvari, ki so nam pri roki, edina pomankljivost recepta pa je dolžina peke. Za hitre in nenačrtovane obiske žal ne bo.
Za testo potrebujemo:
- 2 zmečkane banane
- 120g masla
- 100g rjavega sladkorja
- 1 vanilij sladkor
- 1 pecilni prašek
- 1 čajna žlička cimeta
- 170g moke
- 2 jajci
- 2 pesti mletih orehov ali lešnikov
- 80g jedilne čokolade
Banane zmečkamo in jim dodamo stopljeno maslo. Postopoma dodamo še sladkor, vanilij sladkor, pecilni prašek, cimet, stepeni jajci in moko. Na koncu vmešamo še mlete lešnike in narezano jedilno čokolado.
Vse sestavine dobro zmešamo, da dobimo gosto maso in jo vlijemo v namaščen srnin hrbet. Pazimo, da vse robove res dobro premažemo z maslom, da pečen kolač lepo odstopi. Pečemo na 180 stopinjah od 45-50 minut oz. toliko, da so robovi lepo zapečeni ali pa zapičimo nož v sredini (v kolikor je nož čist, brez da bi bila na njem masa, je kolač pečen).
Kolač lahko režemo na tanke rezine in ga postrežemo skupaj s sladoledom ali kompotom.
Ni komentarjev:
Objavite komentar