nedelja, 9. december 2018

Sapunoteka- Krema za roke

Letošnji poletni dopust sva s fantom preživela (že standardno) na Murterju. Kraj nama je izredno všeč, ker nudi tako mir kot dogajanje v centru mesta. Med drugim je vsak večer raznovrstna živa glasba in različne stojnice. Vsak ki me pozna ve, da kar pritečem k stojnicam z naravnimi stvarmi. Še posebej sem se letos ustavila pri stojnici z naravno kozmetiko- Sapunoteka. 

Sapunoteka je naravna kozmetika iz Lozovca blizu Šibenika. Imajo vse od mil, mazil za telo in obraz, krem za roke, olja in še in še. Seveda sva naredila postanek, saj so izdelki že vizualno zelo privlačni. Prijazna prodajalka nama je celotno kozmetiko predstavila in tudi dala za preizkusit. 

Pri kremah za roke sem izredno občutljiva. Ne maram mastnega občutka na koži. Zato prvotno nisem imela namena kupiti nobene kreme, saj so narejena iz masel in olj. Ta pa je bila drugačna. Prvi občutek je bil vlažilen. Nobenega mastnega otipa. Ko sem si kremo nanesla se je le-ta lepo razmazala, na koncu je bilo malo mastnega občutka, ki pa je kmalu izginil. Uporabljam jo vsakodnevno in roke prijetno nahrani. Kreme ni potrebno uporabiti veliko kar je dodaten plus. Odločila sem se za kremo s karitejevim maslom in konopljinim oljem. Vonj ni premočan in ostane do prvega umivanja rok. Cena 75ml kreme je bila okoli 7€.
Sestavine omenjene kreme za roke so sledeče: voda, hladno stiskano karitejevo maslo, rastlinski emulgator, hladno stiskano olje konoplje in mareličnih pešk, rastlinski glicerin, konzervans, vitamin E, eterična olja ylang ylang-a, bergamotke, grenivke, pačulija in mete.

Če strnem še nekaj + in - točk izdelka:
+ naravna kozmetika 
+ prijeten, nevpadljiv vonj
+ dobra mazljivost
+ ni mastnega občutka
+ ne rabimo veliko kreme naenkrat
+ veliko pakiranje
+ solidna cena 
+ všečen design
- ne najdem slabe lastnosti artikla


Kremo za roke priporočam in si jo bom v bodoče verjetno ponovno kupila. 

Več o kozmetiki Sapunoteka na Facebook strani https://www.facebook.com/Sapunoteka-151957943770/ in na spletni strani https://sapunoteka.com/

Ni komentarjev:

Objavite komentar