ponedeljek, 8. april 2019

Teden restavracij: JB restavracija

Tudi letos smo se držali naše tradicije in si s prijatelji privoščili druženje v tednu restavracij. Za JB restavracijo smo bili nekaj let zapored prepozni z rezervacijo mize, zato smo bili sedaj še toliko bolj navdušeni, da nam je končno le uspelo. Seveda smo rezervirali prvi dan odprtja rezervacij zelo, zelo zgodaj. JB je znan kot ena najboljših restavracij na svetu.

JB restavracija je v ulici čisto zraven glavne železniške postaje v Ljubljani, tako, da je ni težko najti. Najbližji parking je plačljiv in je na isti strani kot železniška postaja. Ob uri nas je sprejela prijazna gospodična, ki nas je pospremila do mize. Pričakovala sem nabito restavracijo vendar je bilo zmerno. Ambient me ni pretirano navdušil. Stregel nas je starejši gospod in tukaj se je začelo moje razočaranje. Daleč najslabša postrežba do sedaj. Gospod je bil precej naveličan, o prijaznosti ni bilo ne duha ne sluha. Glede na to, da imamo zraven v družbi veseljaka, ki vedno vsakega spravi v dobro voljo, njega seveda ni. Gospod nam je le s težavo na hitro povedal, kaj jemo z naveličanim pogledom. Občutek smo imeli, da nismo zaželeni in tudi manj vredni. Seveda sem se zanašala na popolne krožnike, ki so sledili. 

Meni je bil samo eden. 

Pozdrav iz kuhinje
Pečena hobotnica na krompirju z wasabi omako, olivnim oljem, paradižnikom, olivami in tonkino skorjo
Sirov burek na jogurtu z svežimi kumarami, timijanovo olje, prekajena gosja prsa in zeljna solata
Marinirani pečeni svinjski vrat z medeno omako z gorčičnimi semeni in kaprami, pire sladkega krompirja, mariniran čemaž
Pozdrav iz kuhinje je bil serviran na mali ploščici- 2 namaza (svetel je bil kot navadno maslo, drugi pa čemažev). Ta ploščica je bila za dve osebi. Sprva sem mislila, da bo natakar prinesel še 3, torej za preostale 3, ampak je bilo to to. Zraven samo 2 mali rezini navadnega kruha. Žal razočaranje na celi črti. Čemažev namaz naredim sama veliko bolj okusen.

Prva predjed s hobotnico ni bila slaba. Ni bila pa presežek, katerega bi od takšne restavracije pričakovala. Hobotničini kosi so bili zelo veliki, ostalo nič posebnega. Sam izgled krožnika je bil lep.

Druga predjed me je navdušila. Porcija je bila restavraciji primerna ampak glede na božanski okus bi lahko pojedla 5 takšnih porcij, saj je bilo res zelo, zelo okusno. 


Po vsem skupaj se nisem še nič najedla, zato sem komaj čakala glavno jed. Izgled je bil sila zanimiv...okus pa malo manj. Meso je bilo kitasto, težko žvečljivo. Po navadi nisem niti malo zbirčna ampak to je bilo sedaj prvič, da sem pol krožnika pustila. Daleč, daleč najslabše do sedaj. 

Glede na cel komplet se tudi nisem odločila za sladico (ki so bile proti doplačilu od 7-9€). Iz naše družbe so si vzeli souffle, sladico limonsko travo in tris sladic in bili navdušeni. No, verjetno bi morala drugič priti samo na sladico. 

Žal smo bili vsi zelo razočarani nad našim izborom in nas žal ne bodo več videli. Ko smo se poslovili smo šli še vsi kam na večerjo. Še dobro, da sva šla naprej v Portorož in sva bila še pravi čas v hotelu na večerji, kjer sva dobila veliko bolj okusno in raznoliko hrano. 

Seveda mi ni dalo miru in sem nekaj ljudi, ki so do sedaj bili tukaj tudi vprašala, kako so bili zadovoljni v času tedna restavracij pri njih. Pa sem dobila zelo, zelo podobne oz. še slabše feedbacke. Očitno velja restavracija za elitno restavracijo izven tedna restavracij, v tem času pa se požvižgajo na vsakega povprečneža, ki bi bil lahko njihov potencialni potrošnik. 

Skupna ocena JB restavracije v času tedna restavracij: 2/5

1 komentar:

  1. Caesars Palace - Dr.MCD
    Caesars Palace is a hotel and 의왕 출장안마 casino in Las Vegas, Nevada, USA and 화성 출장마사지 has 통영 출장마사지 been providing the finest of Las 거제 출장안마 Vegas resort services since opening in 당진 출장샵

    OdgovoriIzbriši