ponedeljek, 15. februar 2016

Festival Kulinart CE (SLO)

Valentinov vikend je bil na celjskem sejmišču v znamenju kulinarike- Kulinart. Ta objava bo danes samo slovenska, saj je bil tudi celoten sejem slovensko obarvan. Na njem so se predstavili slovenski pridelovalci vin, pridelovalci domačih dobrot, slaščic in še mnogo več. Ogled sejma je bil čisto spontan ampak nama s fantom niti malo ni bilo žal, da sva šla. Vstopnine ni bilo kar je bila še dodatna plus točka. 


 Sejem je potekal v petek in soboto. Midva sva si ga ogledala v soboto po moji službi in moram reči, da  je bil res dobro obiskan. Poleg razstavljalcev so imeli tudi pester program kuharskih nastopov. Na začetku sva si vse 1x na hitro ogledala in kmalu ugotovila, da si bova morala kupiti kupončke za degustacijo, da malo poizkusiva dobrote, če že imava vse na kupu :) Ena izmed opcij je bila kozarec in 6 degustacijskih kuponov za skupaj 5€. Malo nama je bilo sicer žal, da se nisva odločila za vodeno prestavitev in degustacije, ki so bile samo 1€ več, pa bova drugo leto :)






Vsaka stojnica posebej je imela svojo zgodbo. Res mi je bilo všeč, ko smo se z nekaterimi izmed njih pogovarjali o samem preboju na slovensko tržišče, kako so vse skupaj začeli in nasploh na njihov odnos do narave. Tako so imeli na enem kupu vinarje, zeliščarje, unikatne izdelovalce izdelkov, slaščičarje,...res je bilo super. Najbolj so me seveda zanimale slaščice in pa zeliščne kmetije. Seznam vseh ponudnikov pa prilagam tule.


Ta dan smo imeli v Citycentru tudi čisto valentinovo vzdušje. Potekala je akcija ZAKLENI LJUBEZEN, kjer si je lahko vsak dal vgravirati svojo ključavnico in jo z ljubljeno osebo obesil na streho Citycentra. Tudi midva sva jo zaklenila :)



Vesna

Ni komentarjev:

Objavite komentar