nedelja, 17. marec 2019

Princeske

Princeske so ena izmed prikupnejših sladic. Mislila sem, da je z njimi dosti več dela, saj jih do sedaj še nikoli nisem delala- pa ni res. Naredila sem čisto male- premera nekje 3,5cm in tako dobila okoli 60 princesk.

 Paljeno testo:
- 100g gladke moke
- 70g masla
- 200g vode
- 3 drobna jajca
- ščep soli

Vodo z maslom zavremo, jo osolimo in vanjo zakuhamo moko. Mešamo z metlico, da postane testo gladko in se ne prime na posodo. Ko začne masa odstopati od posode jo odstavimo ohladimo do mlačnega. Testu dodamo postopoma jajce za jajcem in mešamo toliko časa, da dobimo gladko maso (vsako jajce posebej dobro zmešamo, da dobimo homogeno zmes, šele nato dodamo naslednje jajce). Na peki papir nabrizgamo enakomerne kupčke. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinjah, dokler testo ne porumeni (nekje 15-20min odvisno od velikosti kupčkov). Vmes pečice ne odpiramo! Ko so ohlajeni, jih prerežemo na pol in jih napolnimo s prvo plastjo kreme.


1. krema:
- 140g sladkorja
- 80dag ostre moke
- 1/2l mleka
- 3 jajca
- 1 vanilij sladkor
- 3 žlice ruma


2. krema:
- 1/2l sladke smetane
- 2 žlici sladkorja
- po želji Kremfix

Rumenjake in sladkor penasto vmešamo, dodamo moko, 1dcl mleka in razmešamo. Ostalo mleko zavremo in mu dodamo kremo ter mešamo toliko časa, da se krema zgosti. Odstavimo in še v vročo kremo dodamo rum in zelo čvrst sneg. Počasi razmešamo in pričnemo brizgati še toplo kremo na princeske. Medtem, ko se krema hladi stepemo sladko smetano (1/2 litra), kateri dodamo sladkor in po želji še kremfix, da je smetana bolj čvrsta. Tudi to nabrizgamo na princeske in kremo, ter jim nadanemo kapice. Pred serviranjem potrosimo s sladkorjem v prahu. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar