torek, 2. julij 2019

Borovničeve rezine brez pečenja

Prejšnji teden sem nabrala borovnice. Letošnje leto jih lovim po različnih krajih, saj jih enostavno ni kaj prida. Zato sem toliko bolj razmišljala, kaj bi naredila iz njih. Torej pecivo, ki je sočno, osvežujoče in ekstra borovničevo. Tole pecivo je primerno ravno za te vroče dni pri nas. Pri tem pecivu ne rabimo pečice, samo dobro voljo in sestavine.

 Sestavljen je iz treh plasti. Všeč so mi peciva s piškotnim dnom.

PRVA PLAST:
- 200g maslenih piškotov
- 130g masla

Maslo raztopimo na štedilniku, piškote pa zmeljemo v mešalniku. Zmešamo skupaj, da dobimo homogeno zmes in obložimo dno pekača v velikosti okoli 35x22cm s prvo plastjo. Dobro potlačimo in damo na hladno, da se maslo strdi.

DRUGA PLAST:
- 500g mascarpone
- 400ml sladke smetane
- 200g borovnic
- 2x želatina fix
- 4 žlice sladkorja
- 2 žlici limoninega soka

Borovnice v mešalniku grobo zmiksamo. Stepemo sladko smetano, kateri dodamo želatino fix in mešamo še kakšno minuto. V drugi posodi zmešamo skupaj borovnice, sladkor, mascarpone, in limonin sok. Ko dobimo homogeno zmes jo primešamo sladki smetani in enakomerno porazdelimo po pekaču.

TRETJA PLAST:
- 400ml kisle smetane
- 100g sladkorja v prahu
- 1x želatina fix

Za zadnjo plast zmešamo vse tri sestavine med seboj in porazdelimo po pekaču. Pecivo damo v hladilnik, najbolše čez noč in postrežemo hladno. Iz tega recepta lahko naredimo tudi torto in jo, tako kot tele rezine, pred strežbo poljubno okrasimo.



Sama priprava je res hitra in enostavna, tako, da bo uspelo pecivo še tistim manj veščim v kuhinji.

Ni komentarjev:

Objavite komentar