sobota, 3. oktober 2015

Weekend in Kamnik

Prejšnji vikend sva se s fantom odpravila v Kamnik. Prost vikend po dolgem času sva izkoristila pri prijateljici, ki se je nekaj mesecev nazaj preselila tja. V Kamniku še nisem bila nikoli prej; vedno sem se samo vozila mimo. In tako sem se zaljubila v še en kraj, saj ima na enem mestu vse kar človek potrebuje; naravo in mestni vrvež.


V Kamnik sva se peljala po stari cesti in tako tudi mimo Lukovice. Že na daleč se je na hribu svetil veličasten grad, katerega sem ves čas opazovala, dokler fant ni zavil po poti navzgor. Ja res me dobro pozna, saj sva se zapeljala do njega, da si ga lahko pogledam. Grad Brdo pri Lukovici je bil nekoč prava mojstrovina, katerega pa so žal v drugi svetovni vojni požgali. Ko sva končno prispela do Kamnika smo se odpravili na izvir Kamniške Bistrice. Prijateljica in njen fant poznata te kraje do potankosti, tako da je bil še toliko večji užitek iti z njima. Za začetek smo si ogledali sotesko Predaselj. Soteska je res hladna, če bi bilo bolj toplo vreme bi bila prava osvežitev.





Nato smo nadaljevali pot do izvira Kamniške Bistrice. Mislim, da ni potrebno izgubljati veliko besed, saj slike povedo mnogo več ;)




Nedelja je bila namenjena ogledu Kamnika. Kamnik bodo oboževali vsi ljubitelji zgodovine. V samem mestnem jedru ima človek občutek, kot da se je vrnil 20 let nazaj. Stavbe so tukaj res nekaj posebnega. Prvo smo šli na grad Zaprice in si gledali muzej v njem. Muzej je res zelo lep; za 2,5€ vstopnine nisem pričakovala tako urejenega muzeja. Muzej je v treh nadstropjih, glavna nit muzeja pa je samo mesto Kamnik od pradavnine do danes (najdbe, gospodarstvo, življenje skozi čas,...).





Po ogledu muzeja smo si ogledali še Mali grad. Na eni strani ima božanski razgled na gore, na drugi pa grad z obzidjem. 



Vikend je čisto prehitro minil, saj smo si lahko ogledali le delček Kamnika in njegove okolice. Imava pa zato dodaten razlog, da se še vrneva ;) 

Tako...pred vami je še ena izmed idej, kam se lahko za vikend odpravite ;) izkoristite še zadnje sončne dneve; ne bo vam žal ;)