nedelja, 11. september 2016

Murter

Letošnji dopust je za menoj. Murter je ena izmed lokacij, ki me nikoli ne razočara. Ima vse; božanske plaže, dobre kolesarske poti, dalmatinski pridih, lepo arhitekturo...in najboljši sladoled :) Ko sva se s fantom dogovarjala za letošnji dopust sva bila enotna. Nazadnje sva bila v apartmaju, letos pa sva se odločila za kampiranje. Glede na to, da sva šla že skoraj konec sezone (zadnji teden v avgustu) sva imela kar srečo, da sva našla parcelo, saj je bila nenormalna gneča- tako v kampih kot na plaži. 
Otok Murter najdemo v srednji Dalmaciji malo za Biogradom in pred Vodicam. Otok je sestavljen iz otoškega dela Tisnega, Jezer, Murterja in Betine. Dve leti nazaj smo bili v apartmaju v Betini, ki je malo bolj miren kraj ampak glede arhitekture meni osebno najlepši del otoka. Letos pa sva bila v kampu Slanica, kjer je tudi istoimenska najlepša in najbolj obiskana plaža na otoku (za naju čisto preveč nabita, tako, da sva se sončila in namakala na malo bolj umirjenih in manj mirnih plažah).

Dve leti nazaj smo se mimo kampa Slanica vozili na plažo in ker nama je bil zelo všeč tako sploh ni bilo debate, kam greva kampirati. Iz kampa je odličen pogled na morje. Na plažo, kamor sva hodila, je samo nekaj minut peš, mesto je relativno blizu, sam kamp pa je tudi lepo urejen in čist. Ker sva prišla še v glavni sezoni je bila izbira parcel nekoliko okrnjena; no na koncu sva bila vseeno zelo navdušena nad izbiro. Kamp naju je prišel 30€ za oba na noč. V kampu sva ostala 8 dni.


Na morje zdaj že tradicionalno vzameva tudi kolesa. Le kaj bi midva brez koles. Tako je pot do trgovine čisto mimo grede pa še zanimive kotičke lahko raziskujeva. Tudi letos sva šla zadnji dan še na hrib, kjer je božanski razgled. Vidi se cel Murter, bližnji otočki in Kornati, na hribu pa je tudi velik križ.



V mestu Murter nisva našla nekega večjega dogajanja za mlade (npr. diskoteke idr.) je pa zato veliko kavarnic in koncertov na prostem. Če že ni bilo koncerta na glavnem trgu pa sva bila deležna kar dalmatinskega petja v kakšni ulici. Pa da ne pozabim omeniti najboljši domač sladoled, ki je v kavarni čisto ob morju. Tukaj sva en večer čakala skoraj pol ure, torej že samo to pove , da je daleč najboljši.



Nama kar ni in ni bilo za iti domov. Oba obožujeva ta otok in se bova kar kmalu tudi vrnila. Torej, če iščete mir in res božanske plaže je Murter must go destinacija ;)

                                                                                                      Vesna

Ni komentarjev:

Objavite komentar