petek, 16. september 2016

Zdrobovo pecivo

Še eno izmed hitrih, sočnih in ne preveč sladkih peciv. Pecivo iz zdroba ali kot zasledimo v nekaterih receptih sarajevsko pecivo. Recept je primeren ravno za te dni, ko imamo na razpolago sveža jabolka. Ostale sestavine pa imamo bolj kot ne vedno pri roki. Recept sem našla na Kulinariki ampak sem malo priredila sestavine.


Za spodnjo plast uporabimo:
- 3 jajca
- 5 žlic sladkorja
- 1dl olja
- 1dl mleka 
- 1 vanilij sladkor
- 1 pecilni prašek
- 2dl mletih orehov
- 2dl pšeničnega zdroba
- žlička cimeta
- 4 naribana jabolka

Jajca stepemo s sladkorjem. Dodamo olje, mleko, vanilij sladkor in pecilni prašek. Vmešamo orehe in pšenični zdrob ter na koncu dodamo naribana jabolka s cimetom. Pečemo na 180 stopinj pol ure v manjšem globokem pekaču. Spodaj damo peki papir ali pekač premažemo z maslom. Spodnja plast naj bo dobro ohlajena, preden nadaljujemo s prelivom. 


PRELIV:

- 1 vanilijev puding
- 2dl mleka
- 100g masla
- 80g sladkorja

Maslo in sladkor dobro zmešamo skupaj. Priporočam, da maslo vzamete iz hladilnika nekoliko prej, da je mehko pin tako lažje za mešanje. Vanilijev puding pripravimo z 2dl mleka. Ko se ohladi ga dodamo maslu in sladkorju in maso polijemo po prvi plasti ohlajenega peciva. Na vrhu potresemo še z mletimi orehi in damo na hladno. 


Pecivo se je pri nas kar hitro pojedlo in poželo veliko pohvalo ravno zato, ker ni preveč sladko.

Ni komentarjev:

Objavite komentar