ponedeljek, 16. januar 2017

PIVSKA KOPEL (Hotel pod Roglo)

Končno! Zima je točno takšna, kakšno smo sredi decembra vsi želeli- bela in sončna. Je pa tudi preceeeej mrzla. Ker sem bolj zmrzljive narave mi je savna v tem času nekaj najboljšega. S fantom se večkrat odpraviva na kakšno razvajanje. Posebej všeč so nama zakupi savn, kjer imaš 2,3 ure samo zase. In najino letošnje božično darilo je bilo ravno to. Razvajanje v dvoje. Zakaj pa bi bilo tako kot vedno, če si lahko privoščiš pivsko kopel?

 Idejo sem našla na spletni strani Tuš. Moj fant je ljubitelj vseh vrst piv, jaz pa savn, tako, da sem vedela, kaj izbrati. Priznam, da do takrat za pivsko kopel še nisem slišala. Me je pa toliko bolj zanimalo, kako takšna kopel sploh izgleda. Ali je v kopeli pravo pivo? Kakšno je njihovo domače Kovaško pivo? In pa kakšna je postelja iz ječmenove slame? Ponudba se mi je zdela res ena izmed boljših zato sva se odločila za obisk. Kopel je kar zasedena, tako, da sva dobila termin v januarju (hotela sva vikend in pa ob večerni uri, kar pa je bilo v decembru nemogoče). 


Prejšnjo soboto sem cel dan komaj čakala, da greva na razvajanje. Na vhodu naju je pričakal prijazen fant in nama razkazal celoten prostor. Ker sva bila prvič, nama je tudi povedal, kakšna je kopel, nato pa se umaknil za dve uri. 




Prostor se lahko najame tudi za skupino več ljudi, doplačilo pa je potem po osebi in na število kadi. Glede na velike prostore je dovolj prostora za vse. Izbrala sva eno kad v kateri je bila kopel iz hmelja in kvasa. Malo me je zanimal vonj (pivo mi ne diši preveč) ampak se sploh ni vonjalo. Najzanimivejše pa je zraven kadi- točilka z dvema kozarcema, kjer sva si lahko poljubno natočila njihovo Kovaško pivo. Stene krasijo različni napisi o Kovaškem pivu. Po kopeli sva si privoščila savnanje, potem piling telesa s soljo in pa malo počitka na postelji iz ječmenove slame. Vonj slame je bil božanski. Res nekaj drugačnega in sproščujočega. Za konec sva si še 1x privoščila kopel in na koncu nič izpirala. Zakaj? Na njihovi strani piše sledeče:
Pivska kopel poteka v ročno napolnjenih hrastovih kadeh. Sestavine kopeli temeljijo na naravnih izvlečkih, iz katerih se vari Kovaško pivo. Le-te so izbrane sorte hmelja, kvasa in slada. Visoka vsebnost hmelja prispeva k splošni oživitvi por kože in zagotavlja 100 % sprostitev. Pivski kvas pa zaradi visoke vsebnosti vitamina B in aktivnih encimov blagodejno vpliva na regeneracijo kože. Edinstvena kombinacija naravnih sestavin deluje kot magični učinek, ki je že od nekdaj simbol dolgoživosti in povečanje fizično odpornost. Kopel spodbuja presnovo, čisti škodljive snovi iz telesa, sprošča notranji in zunanji stres, odpravlja utrujenost ter s tem zagotavlja odličen počitek.
Pivski spa tretma je sestavljen iz sledečih elementov:
  • pivska kopel
  • v času tretmaja neomejena konzumacija domačega Kovaškega piva
  •  počivališče iz ječmenove slame 
  • kovaške pizzetke
  • kovaški narezek
  • finska savna
  • morska sol za lastnoročen piling
  • masaža celega telesa (cca. 10 min ) za vrhunski zaključek tretmaja

Do konca tega meseca je posebna akcija kopeli, kjer plačaš namesto 80€ samo 40€. Za to rabiš samo Tuš klub kartico. Obisk vsekakor priporočam. Omenim naj samo to, da v ponudbi nisva dobila kovaških pizzetk in narezka ter 10 minutne masaže, sva pa bila namesto ure in pol v kopeli 2 uri. Po pravici povedano mi je tistih pol ure veliko bolj odgovarjalo kot pa hrana in masaža. ;) 

Ni komentarjev:

Objavite komentar