nedelja, 1. april 2018

Ecoresort Godič pod Veliko planino

Najboljši izleti so vedno najbolj spontani. Počitnice prav tako. Najini vikendi so zadnje čase precej natrpani in zato žal neuspešni za kakšne večdnevne pobege. Sva pa zato izkoristila podaljšan velikonočni vikend. Zaželela sva si malo oddiha nekje v Sloveniji. Končni destinaciji med katerima sva oklevala je bila Velika planina ali Banovci. Na Kuponku je kar nekaj super ponudb, ko pa sem zagledala spodnjo pa sem rekla- to bo to. 

Odločila sva se za tridnevni oddih v Ecoresortu pod Veliko planino (natančneje med Kamnikom in Veliko planino). To destinacijo sem imela na svoji wish listi že kar nekaj časa, saj zajema vse kar rabim- naravo, lesene hiške in pridih Velike planine. Našla sva kar ugodno ponudbo na Kuponku in v četrtek prispela v kamp. Moram povedati, da z vremenom nisva imela sreče- vremenska slika za vse tri dni je bila zelo slaba. Pri prihodu v resort naju je pričakal torej dež in nekaj račk, ki so se sprehajale. Nikjer ni bilo nikogar, zato sva receptorja poklicala na telefon. Prijazno nama je predal vse informacije in naju usmeril proti najini hiški.

Rezervirala sva hiško za dve osebi, ki je na zgornjem koncu ecoresorta. V vseh treh dneh sva bila na tem delu sama. Malo me je zmotila njena oddaljenost, saj je bila predzadnja na zgornjem koncu in zato druga najbolj oddaljena od sanitarij. Glede na to, da so bile sanitarije skupne, dostop do hišk pa je bil po travi in posledično blatu, je bilo potrebno kar paziti, kje hodiš. V  hiški je bila velika zakonska postelja, police za omaro, 2 ležalnika in lesena gajbica na njej pa vino in kozarca. Seveda sva si ga privoščila takoj, ko sva razpakirala pri večerji.




Zvečer, ko se je stemnilo so se prižgale na vseh hiškah lučke- bilo je noro lepo. Odpravila sva se proti spodnjem delu kompleksa, kjer so lesene večje hiške primerne za 4 osebe. Zadnja izmed njih je bila namenjena wellnesu. Ker sva bila v celem kompleksu sama, sva jo lahko koristila neomejeno. V wellnesu je finska savna, sanitarije in prostor za počivanje. Sprva sva mislila da je to to, potem pa sva videla obešeno lestev in luknjo na stropu. Zgoraj sta bila dva ležalnika in temperatura skoraj takšna kot v savni.



Naslednje jutro naju je zopet pričakal dež. Odšla sva na zajtrk v gostinski kompleks in si naročila reeees božanska jajčka na oko! Okusna hrana in prečudovit ambient jedilnice. Sprehodila sva se še do največje lovske opazovalnice, ki je bila otvorjena ravno ta četrtek. Žal je bilo oblačno, zato razgled ni bil nič posebnega. V ecoresortu se zelo trudijo, da zadovoljijo tudi otroke- vsa igrala so lesena, prav tako pa je na ogled veliko živali- vse od pavov pa do oslov. 





Najina želja za izlet je bila Velika planina. Žal nama je nagajalo vreme in sva preživela dan bolj umirjeno- v hiški in na krajšem sprehodu do cerkve. Od tu je res veliko zanimivih izletnih točk, nekaj izmed njih si lahko ogledate tukaj. Aja, pa spet sva koristila savno.

V soboto dopoldne sva imela check-out. Odločila sva se, da se še malo razvajava v bližnjem kopališču. Pa sva si premislila in odpeljala v Topolšico, kjer sva si privoščila 3 urno zasebno razvajanje. V sobi sva imela parno in finsko savno, ležalnike in whirlpool. Glede na to, da sva bila že na kar nekaj razvajanjih za dva je bil to eden boljših.


In še za konec nekaj besed o cenah. Ecoresort ne spada med najbolj poceni variante dopusta-razumljivo. Za nočitev z zajtrkom in koriščenjem welnessa za 1 uro preko Kuponkota sva odštela 59€. Cena najema hiške za 4 osebe je znašala preko kupona 120€. Mislim, da bo zdaj počasi že drugi cenik. Je pa vsekakor nekaj novega in, kot sva želela, dopust malo drugače. 

V kolikor vas zanimajo večje slike, samo kliknite nanje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar